Министърът на транспорта Николай Събев освободи изпълнителния директор на Транспортно строителство

...
Министърът на транспорта Николай Събев освободи изпълнителния директор на Транспортно строителство
Коментари Харесай

Уволниха шефа на държавна фирма, наета за трасето до "порт Доган"

Министърът на транспорта Николай Събев освободи изпълнителния шеф на „ Транспортно строителство и възобновяване “ Божидар Джелебов. С този акт Джелебов не се освобождава от отговорност, се споделя в известие на транспортното министерство.

Решението е по отношение на активността на сдружението във връзка с контракта по удълбочаването на пристанище Варна, който е обект на инспекции от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, се споделя още в известието.

Държавната компания " Транспортно строителство и възобновяване " се забърка в скандал с удълбочаването на Варненското езеро. Работата по водното трасе стартира преди две години, откакто в региона като вложител (портът в село Езерево и Топлоелектрическа централа " Варна " ) се появи Ахмед Доган. Антикорупционният фонд откри груби законови нарушавания.

Фондът твърди, че Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “ е нарушило Закона за публичните поръчки, възлагайки „ ин хаус “ процедура за удълбочаване на държавното сдружение „ Транспортно строителство и възобновяване “ (ТСВ). За него е ясно, че няма потенциал да извърши сходни услуги, а и предметът му на активност е напълно друг. В нарушаване на закона ТСВ е превъзложило активността на частни компании. Консорциумът „ Европейски Съюз Билд “ например е получил поръчка за 393 млн. лева, от които към този момент са платени 370 млн. В последна сметка строителните действия са осъществявани от профилирани съветски кораби дълбачки, благосъстоятелност на компанията " Гидрострой ", записана в Калининград.

За член на Съвета на шефовете на ТСВ е назначен Иво Янакиев, до провеждането на конкурсна процедура.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР